Регистрация

Експресни пилешки кълки с терияки сос

Експресни пилешки кълки с терияки сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 217

Печени пилешки бутчета със сос терияки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио или 10 г меко масло за намазняване на тавата
  • 8 броя горни или 4 броя цели пилешки бутчета
  • 200 мл сос терияки
  • 1 с.л. бял сусам
  • 1-2 стръка пресен лук

Начин на пригтвяне:

1. Ако работите с цели бутчета, разделете ги на кълка и подкълка. Подсушете с домакинска хартия месото нежно.

2. Изберете си тава, в която кълките да се побират без да се препокриват. Може да са плътно една до друга - даже така е най-добре. Пресипете си соса в купичка и се заредете с готварска четка.

3. Подредете бутчетата в тавата с кожата нагоре и с четката щедро намажете с терияки сос. Би трябвало да ви остане около 1/3 от него.

4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. След това извадете, намажете с останалия терияки сос и върнете обратно. Печете още 20 минути.

5. След изваждане веднага поръсете със семена бял сусам. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с нарязан косо пресен лук. Хапвайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта