Регистрация

Домашен сос Терияки по класическа рецепта

Домашен сос Терияки по класическа рецепта
Лесно   |   Порции 300 мл   |   Видяна: 669

Японски сос за месо и риба със соев сос, бяло вино, чесън и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 мл бяло вино
  • 300 мл соев сос
  • 300 г кафява захар
  • 30 г чесън
  • 30 г корен джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Изсипете виното и соевия сос в тенджера и подгрейте. Добавете кафявата захар и кипнете. Оставете да къкри на слаб огън.

2. Скилидките чесън обелете и сплескайте, за да се спраскат със страничната част на ножа. Изсипете в тенджерата.

3. Джинджифила нарежете на тънки кръгчета и пуснете при останалите продукти. Разбъркайте и оставете да къкри 50 минути на слаб огън докато се получи редуциран гъст ароматен терияки сос.

4. Прецедете в сосиера. Ако ще съхранявате за недиректна употреба, върнете на котлона, кипнете и пресипете в загрят на 100 градусова фурна буркан. Затворете с капака и оставете обърнат да изстине.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта