Джинджифилови човечета за украса
Сладки с джинджифил.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио от канола (рапица)
- 3 с.л. неподсладено ябълково пюре
- 3/4 ч.ч. органична захар
- 1/4 ч.ч. меласа
- 1/4 ч.ч. бадемово мляко
- 2 ч.ч. пълнозърнено брашно за сладкиши
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. подправка за тиквен пай
- 1/2 ч.л. канела
- 1 1/2 ч.л. настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Разбийте олиото, ябълговото пюре, стевията и захарта докато се смесят хубаво. Сложете меласата и бадемовото мляко и заделете настрана.
2. Пресейте сухите съставки в отделна купа. Бавно прибавете сухите съставки към мокрите и смесете хубаво, но не премесвайте.
3. Прехвърлете тестото в найлонова торбичка и оставете в хладилника за поне 30 мин.
4. След 30 мин., загрейте предварително фурната на 180ºС и разточете тестото върху набрашнена повърхност. Изрежете човечетата и ги украсете със захарни топчета, стафиди и др. Печете до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ