Регистрация

Дал супа с леща

Дал супа с леща
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5067

Индйска вегетарианска супа с леща и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г белена леща (жълта или оранжева)
  • 900 мл вода
  • 2,5 см пресен джинджифил, обелен и нарязан на тънки ленти 
  • 2 скилидки чесън, обелени и нарязани на пет големи парчета
  • 3 зелени чилита, цели (по желание)
  • ¾ ч.л. куркума на прах
  • ½ консерва домати
  • сол на вкус
  • 1½ с.л. масло или зеленчуково олио
  • 1 ч.л. смлян кимион 
  • ½ ч.л. смлян кориандър
  • ½ ч.л. гарам масала

Начин на приготвяне:

1. Сложете лещата, водата, джинджифила, чесъна, куркумата и чилитата в тенджера и оставете да заври, след което я оставете да къкри на умерен огън 10 мин.

2. Сложете доматите и оставете да ври още 20 мин.

3. Прибавете солта и гответе още около 10 мин. докато лещата започне да се троши и кърито се обедини.

4. В същото време загрейте маслото или олиото в малък тиган. Прибавете кимиона, кориандъра и гарам масалата и пържете 2 мин. като бъркате често.

5. Изсипете сместа в тенджерата с лещата. Поръсете с малко пресен кориандър.

6. Гответе още минута и поднесете върху ориз "Басмати" с обикновено кисело мляко и студена бира.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта