Регистрация

Гъби шийтаке и соеви кълнове в сос от стриди

Гъби шийтаке и соеви кълнове в сос от стриди
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2240

Полезна и нискокалорична зеленчукова китайска манджичка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • сусамово олио
  • 3 ч.л. джинджифил (настърган или замразен)
  • нарязани гъби шийтаке
  • соеви кълнове
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 4 см
  • смлян анасон
  • смлян черен пипер
  • магданоз (по желание)
  • сусамови семена (по желание)
  • 3 с.л. сос от стриди
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете необходимите продукти за соса (сос от стриди, соев сос и вода) в купа.

2. Сгорещете сусамово олио в тиган.

3. Сложете джинджифила и гответе докато покафенее леко.

4. Добавете гъбите и соевите кълнове. Гответе докато гъбите се позапържат леко.

5. Добавете зеления лук.

6. Поръсете с анасон, черен пипер и магданоз.

7. Поднесете ястието върху ориз (или киноа, ако предпочитате по-здравословна кухня), поръсено със сусамови семена.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта