Гъби шийтаке и соеви кълнове в сос от стриди
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3192
Полезна и нискокалорична зеленчукова китайска манджичка.
Необходими продукти:
- сусамово олио
- 3 ч.л. джинджифил (настърган или замразен)
- нарязани гъби шийтаке
- соеви кълнове
- 2 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 4 см
- смлян анасон
- смлян черен пипер
- магданоз (по желание)
- сусамови семена (по желание)
- 3 с.л. сос от стриди
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Смесете необходимите продукти за соса (сос от стриди, соев сос и вода) в купа.
2. Сгорещете сусамово олио в тиган.
3. Сложете джинджифила и гответе докато покафенее леко.
4. Добавете гъбите и соевите кълнове. Гответе докато гъбите се позапържат леко.
5. Добавете зеления лук.
6. Поръсете с анасон, черен пипер и магданоз.
7. Поднесете ястието върху ориз (или киноа, ако предпочитате по-здравословна кухня), поръсено със сусамови семена.
Най-важните съставки
анасон, бяло сусамено семе, вода, гъби шийтаке, джинджифил, зелен лук, магданоз, соеви кълнове, сос от стриди, сусамово олио, черен пипер
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ