Вегетариански соев бургер с “пилешко” грейви
Вегански хамбургер, неразбираем за месоядните.
Необходими продукти:
- 1 с.л. соево масло
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1/2 ч.ч. соево мляко
- 3/4 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1/4 ч.ч. текстуриран зеленчуков протеин
- 1/4 ч.ч. гореща вода
- 1 ч.л. сол
- щедро количество прясно смлян черен пипер
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. розмарин
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. едро смлян червен пипер
- 1 паниран соев бургер (полу-готов продукт)
- 1 питка за хамбургери
Начин на приготвяне:
1. В средна тенджерка направете сос с царевичното нишесте и соевото масло.
2. Сосът трябва да е наистина хомогенен.
3. Прибавете соево мляко и вегетариански "пилешки" бульон.
4. Когато грейвито се сгъсти, намалете огъня до слаб.
5. Кипнете необходимата вода за зеленчуковия протеин.
6. В малка купа прибавете зеленчуковия протеин и сварената вода и оставете да престои около 5 мин.
7. Овкусете грейвито със сол, пипер, мащерка, розмарин и лимонов сок и едро смлян червен пипер.
8. След като зеленчуковият протеин е престоял 5 мин., разбъркайте с вилица и прибавете към грейвито и гответе още 10-12 мин.
9. В тиган, сгответе панираната соя според според указанията на опаковката.
10. В чиния за сервиране сложете соята върху питката за хамбургери и полейте със сос грейви на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ