Регистрация

Бърз паниран речен костур

Бърз паниран речен костур
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 8119

Пържен клен с хрупкава панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. клен (речен костур) по около 300 грама всяка риба
  • 4 с.л. бяло брашно тип 500
  • 4 с.л. царевично брашно – може и едросмляно
  • 100 мл олио
  • сол
  • копър на прах
  • босилек
  • лимон/лимонов сок за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре рибите и ги осолете, като не забравяте да сложите сол и в корема отвътре. Втрийте хубаво в месото и оставете за няколк минути да я поеме.

2. През това време загрейте олиото хубаво. Важно е рибата да се готви на маслена баня, затова, ако е нужно, сипете повече олио от указаното.

3. Смесете двата вида брашно с подправките и овъргаляйте рибата, така че да се покрие хубаво. Намажете с пръсти и вътрешността на коремите.

4. Пържете от всяка страна до хубаво покафеняване.

5. Поднесете с лимон или лимонов сок, защото пържената риба има нужда от освежаване. Една прясна салатка няма да й дойде зле.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта