Регистрация

Бургер за планинари

Бургер за планинари
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2954

Сандвич с шунка, бекон, говеждо, сирене и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 дебели резена ръжен хлаб (за предпочитане от големите)
  • 3 резена бекон
  • 2 резена бекон / шунка
  • говеждо месо, осолено и овкусено с пипер и оформено в две кюфтенца
  • домати, нарязани на филийки
  • 1/4 глава лук, нарязан на кубчета
  • нарязана маруля
  • 1 яйце
  • сирене (чедар или джак за препочитане)
  • сос Thousand Island или друг сос по избор
  • майонеза

Начин на приготвяне:

1. В един тиган започнете да пържите лука в малко олио, като разбърквате от време на време докато покафенее и поомекне.

2. В друг, по-голям тиган, сгответе бекона и шунката, докато започнат да покафеняват и отстранете от огъня.

3. В по-голям тиган сипете кюфтенцата, като ги подхвърляте, ако е необходимо. Когато са почти готови, сложете сиренето отгоре и покрийте с капак.

4. В по-малкия тиган изпържете едно яйце, като разбъркате жълтъка докато се сготви до средна твърдост.

5. На долната филийка ръжен хляб намажете майонеза, сложете марулята и лука. Подредете един слой домати, месо, сирене, свинско и продукти от свинско. Сложете соса "Thousand island" на горната филийка и планинският ви бургер е готов.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта