Бананови мъфини с ядки и семена
Малки сладкишчета с ядки и плодове.
Необходими продукти:
- 300 г пълнозърнесто брашно
- 1/8 ч.л. сол
- 1 с.л. бакпулвер
- 180 мл пълномаслено мляко
- 2 яйца
- 200 г много добре узрели банани
- 200 г масло
- 150 г нерафинирана кафява захар
- 50 г ядки и семена по избор (като лешници, слънчогледови семена, тиквени семена и семена бял сусам)
- 1 с.л. кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Сложете хартиени чашки за печене в тавичка за мъфини или я намаслете и поръсете с брашно.
3. Натрошете фино ядките и семената и прибавете кленовия сироп. Заделете.
4. Пресейте брашното, солта и бакпулвера в голяма купа. Добавете и зрънцата от ситото.
5. Смесете млякото и яйцата в друга купа и разбийте леко с вилица.
6. Разтопете масло на водна баня и оставете леко да се охлади, след което прибавете захарта и разбъркайте много добре.
7. Нарежете фино бананите или ги намачкайте, ако предпочитате. Сложете ги при захарта и маслото.
8. Добавете тази сместа от яйца и мляко към брашнената и разбъркайте с метална лъжица до хомогенност. След това добавете банановата смес и отново разбъркайте.
9. Насипете в чашките за печене и полейте с кленовия сироп със семената.
10. Печете за около 20 мин. до бухване. Прехвърлете върху решетка да се поохладят и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ