Аспержи с коледна шунка и яйца на очи
Аспержи с коледна шунка и яйца на очи за едно по-нетрадиционно предястие.
Необходими продукти:
- 2 връзки аспержи (около 24 стръка)
- 4 яйца
- 8 тънки резена коледна шунка, прошуто или някаква друга хубава шунка
- сол
- счукан черен пипер
- зехтин
- масло
- прясно настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Кипнете 2 см подсолена вода в голям тиган и сварете на слаб огън аспержите за 3-5 мин. или докато омекнат и станат с хубав ярко зелен цвят.
2. Докато водата още ври, извадете аспержите, отцедете ги и намажете с малко масло. Разделете ги в 4 затоплени чинии (по 6 в блюдо), като стръковете трябва да са един до друг.
3. Счупете 4 яйца в тигана и ги гответе на очи докато белтъкът се втвърди, а жълтъкът е все още рохък.
4. Поставете 2 резена шунка върху аспержите и върху шунката яйце. Овкусете със сол и много черен пипер и след това поръсете с пармезан на вкус.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ