Ароматна печена риба
Средно | Порции 1
| Видяна: 6417
Риба със сос и много подправки.
Необходими продукти:
- 150 г риба (за предпочитане по-мазна)
- щипка сол
- щипка пипер
- 1 с.л. сос терияки
- 1 с.л. зехтин
- 2,5 см лимонова трева, тънко нарязана
- 2 с.л. лук шалот, едро нарязан
- 1 с.л. чесън, едро нарязан
- 1 ч.л. рибен сос
Начин на приготвяне:
Намажете рибата от всички страни с пипер, сол и сос терияки.
Печете на 190ºС 30 мин.
Сгорещете зехтина и сотирайте лимоновата трева и шалота, докато освободят аромата си.
Добавете чесъна и пържете почти до златисто.
Добавете сол и рибен сос. Изключете огъня.
Поднесете рибата, полята с този сос отгоре.
Източник: opensourcefood.com
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ