Регистрация

Аржентински стек със сос чимичури

Аржентински стек със сос чимичури
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6110

Вкусни пържоли по аржентински с ароматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с. л. червен пипер
  • 1 с. л. лют червен пипер
  • 1 с. л. чили на прах
  • 3 с. л. сол
  • 1/2 ч. ч. кафява захар
  • 1 ч. ч. вода
  • 4 пържоли от по 400 г

За соса:

  • 1/4 ч. ч. нарязан чесън
  • 1/4 ч. ч. нарязан шалот
  • 1 ч. ч. нарязан магданоз
  • 1/4 ч. ч. нарязан риган
  • 1/2 ч. ч. нарязана прясна мента
  • 1 ч. л. сол
  • 1/4 ч. л. смлян черен пипер
  • 1 с. л. едро смлян червен пипер
  • 1 ч. ч. зехтин
  • 1/4 ч. ч. червен винен оцет
  • 1/4 ч. ч. пресен лимонов сок
  • 1 малък морков, настърган

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти освен пържолите и тези за соса и разбъркайте хубаво.

2. Печете стековете на средно гореща скара, като ги намазвате със сместа докато се пекат. Печете 6 до 7 мин. от всяка среда до средна готовност.

3. Поднесете със сос чимичури отгоре.

На соса:

1. В блендер обединете всички необходими продукти, освен морковите. Не пюрирайте - трябва да е на бучки. Прибавете настъргания моркови и разбъркайте.

2. Сложете с лъжица сос върху стековете, а останалия поднесете отделно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта