Агнешко клефтико
Средно | Порции 6-10
| Видяна: 4662
Гръцко ястие с агнешко и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 средни агнешки джолана
- 1 голяма глава червен лук, нарязан на четвъртинки
- 10 скилидки чесън (счукан)
- 3 домата, нарязани на четвъртинки
- 3 средни картофа, обелени и нарязани на четвъртинки
- 1 голям морков
- сирене фета, нарязано на кубчета
- 1 с.л. риган (пресен или сушен)
- 1 с.л. мента (прясна или сушена)
- 200 мл агнешки бульон
- зехтин
- сол и пипер на вкус (ако сиренето е солено, може да не се наложи да слагате още сол)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 250ºC.
2. В гювеч (или по-дълбока тенджера, която се затваря много плътно с капак), смесете всички необходими продукти, докато месото се покрие равномерно.
3. Печете във фурната за около 3 часа, докато месото започне да се отделя от костта.
4. Готово е за сервиране.
Най-важните съставки
агнешки джолан, агнешко, домат, зехтин, картофи, мента, месен бульон, моркови, риган, сирене фета, сол и пипер, червен лук, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3-4 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ