Регистрация

Агнешко клефтико  

Агнешко клефтико  
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4662

Гръцко ястие с агнешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 средни агнешки джолана
  • 1 голяма глава червен лук, нарязан на четвъртинки
  • 10 скилидки чесън (счукан)
  • 3 домата, нарязани на четвъртинки
  • 3 средни картофа, обелени и нарязани на четвъртинки
  • 1 голям морков
  • сирене фета, нарязано на кубчета
  • 1 с.л. риган (пресен или сушен)
  • 1 с.л. мента (прясна или сушена)
  • 200 мл агнешки бульон
  • зехтин
  • сол и пипер на вкус (ако сиренето е солено, може да не се наложи да слагате още сол)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 250ºC.

2. В гювеч (или по-дълбока тенджера, която се затваря много плътно с капак), смесете всички необходими продукти, докато месото се покрие равномерно.

3. Печете във фурната за около 3 часа, докато месото започне да се отделя от костта.

4. Готово е за сервиране.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3-4 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта