Регистрация

Кулинарният тест на Шеф Ангелов за елиминации в Hell's Kitchen

02 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 3234
Кулинарният тест на Шеф Ангелов за елиминации в Hell's Kitchen

Кулинарни въпроси за обща култура на тема „българска кухня“, зададени към номинираните за изгонване от кухнята на Hell's Kitchen.

 

През изминалата седмица стартира един от най-дългоочакваните кулинарни формати в българския ефир – Hell's Kitchen с водещ Шеф Виктор Ангелов. Рзделени на два отбора от по 9 души – червен-жени и син-мъже, професионални готвачи започнаха люта надпревара кой ще грабне 100 000 лв. и договор в ресторанта на Шеф Ангелов.

 

След като обраха краясъци, прегръщаха кокошки, плакаха и се караха на богато, участниците излъчиха две черни овци, все от мъжкия отбор. Част от съревнованието на номинираните за изгонване бе куиз тест с въпроси от българската национална кухня. Питанките бяха лесни, но определено се явиха като добър тест за обща култура. kulinarno.bg публикува за вас въпросите, за да може всеки лично да провери познанията си за родната кулинарния. Отговорите ще намерите след теста в края на статията.

 

1. С какво съкровище е известен градът, на когото е кръстено традиционно народно ястие от поширани яйца в сос с кисело мляко?

 

2. Италианците го наричат полента, румънците – мамалига, а как го наричат в България?

 

3. Каква е разликата между агне и шиле?

 

4. Каква е разликата между лефер и чернокоп?

 

5. Кое българско село е световноизвестно със своя боб?

 

6. Каква е разликата между обикновено и татарско кюфте?

 

7. В прочутата народна песен Дилмано, Дилберо какво трябва да посади героинята?

 

8. Коя земеделска култура е изобразена на герба на град Добрич?

 

9. Как се нарича типичният родопски бюрек или баница с картофи?

 

10. Как още наричат в България диалектно пуйката?

 

11. Ако си стоплим парче пача какъв вид ястие ще се получи?

 

Отговори:

1. Панагюрското Златно съкровище (Става въпрос за яйца по панагюрски. Кликнете, за да видите традиционната рецепта, сготвена от kulinanro.bg)

2. Качамак. (Вижте рецепта за качамак с пръжки, която нашият приятел Велчо си сготви)

3. Агнето се храни с мляко, а шилето вече не бозае от майка си. И двете са дете на овцата, но шилето е по-порастнало и месото му се счита за по-миризливо.

4. Лефер и чернокоп са една и съща соленоводна риба, но в различен стадий от живота си. Чернокопът е по-възрастен и по-голям на размер.

5. Село Смилян (Смолянско).

6. Татарското кюфте е с плънка. (Не се бъркайте, че задължително е люто или задължително в него има кашкавал. Наличието на плънка е достатъчно.)

7. Пипер. (По-точно в текста се казва „пиперо“.)

8. Жито. (Житен клас)

9. Пататник. (Вижте нашата рецепта за домашен пататник)

10. Мисирка.

11. Супа. (Ако не вярвате – опитайте!)

ПОДОБНИ СТАТИИ

Лесен тест за познания за храни

Куиз тест за зеленчуци, плодове, подправки и… Индийска храна.   виж още »

Задачата от Умирай трудно с приложение в Hell's kitchen 3

Как ще измерите 4 литра вода без везна, ако разполагате с една туба от 3 литра и две туби от 5 литра?   виж още »

Кулинарният тест на Татяна и Светлана в Hell's Kitchen 2

Номинираните за изгонване решават кулинарни гатанки и показват готварска интелигентност пред теста на шеф Ангелов.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта