Регистрация

Сос от сирена за потапяне на соленки

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
321
Оцени рецептата

Този млечен сос се сервира топъл и е идеален за гребване със солети или крекери - прави ги класи по-вкусни. Съветвам да си го направите в земно гювече в средата на масата и да гребвате с избраната от вас хрупотевица - тортила чипс, солети, солени бисквити, дори и обикновен чипс.

Необходими продукти:

100 г бяло сирене

80 г синьо сирене

100 г чедър

1/2 палка пушено сирене

50 г гауда

100 мл течна готварска незаквасена сметана (ако си намерите животнска, ще стане най-добре)

подправки по избор - чубрица или лют пипер

Начин на приготвяне:

Натрошете бялото сирене в гювечето без да го натискате - трябва да остане въздух между бучките. Отгоре рендосайте синьото сирене и чедъра. Кашкавала (гаудата) и пушеното сирене нарежете на малки кубчета. Добавете подправката, разбъркайте деликатно и след това залейте със сметаната.

Покрийте съда с капак или алуминиево фолио така че парата да остане вътре. Печете на 180 градуса за 25 минути. Възползвайте се от соса докато е топъл. Разбъркайте преди поднасяне.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта