Регистрация

Печени пресни картофки на йенска тава

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
312
Оцени рецептата

Необходими продукти:

700 г пресни картофки

200 мл светла бира (по-горчива и по-спиртосана - Загорка например)

100 г масло

1 с.л. сол

китка копър

6 скилидки чесън

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофките и ги разрежете на половини или четвъртини, като режете директно в йенската тава.

2. Залейте с бирата, поръсете солта и отгоре наредете маслото, нарязано на слайсове.

3. Сложете капака на тавата и бутнете във фурната. Включете на 200 градуса и забравете за ястието в следващия един час. Не слагайте йена глас в загрята фурна, защото ще се спука.

4. Извадете картофките и махнете капака, като внимавате да не се изгорите от парата.

5. Отгоре поръсете наситнения копър (само листенцата) и добавете намачкания на паста чесън.

6. Разбъркайте, опитайте на соленост и сервирайте. Хапвайте докато са топли.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта