Регистрация

Печена пълнена пъстърва

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
1035
Оцени рецептата

2 с.л. масло или маргарин

1 средна глава лук, ситно нарязан

3/4 ч ситно нарязана зелена чушка

85 г консерва нарязани гъби, печени в масло, неотцедени

1 ч дресинг със зелени подправки

170 г замразено месо от раци, размразено

3/4 ч пилешки бульон или сок от миди

4 (226 г) цели пъстърви

 

1. Леко намажете плитка, огнеупорна, неметална касерола и оставете настрана.

2. В средна огнеупорна, неметална купа, разтопете маслото в микровълновата фурна за 30 секунди или докато се разтопи. Добавете нарязания наситно лук и зелена чушка. Сгорещете непокрити в микровълновата фурна за 3 минути или докато лукът и чушката омекнат.

3. Добавете гъбите, подправени с дресинга и рачешкото. Разбъркайте леко да се смесят.

4. Добавете пилешкия бульон или сока от миди и разбъркайте. Напълнете всяка риба с част от сместа.

5. Закрепете отворите с канап, клечки за зъби или малки шишове.

6. Сложете пълнената риба в подготвената тавичка. Изпечете, покрита с прозрачно найлоново фолио за 10 минути или докато рибата се лющи лесно с вилица. Оставете да престои покрита, на стайна температура за 2 минути, за да се завърши процесът на готвене.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта