Регистрация

Есенно безмесно с яйца и зеле

Автор:
светли
|
Дата:
20 Sep
|
Видяна:
510
Оцени рецептата

Може да се наядем и без да има мръвка в гозбата. А още по-хубаво е, когато липсата на месо не се усеща, защото ястието е питателно и вкусно. Тази рецепта зная от баба и винаги съм спретвала вкусничко и бързо основно с нея. Пък е и сравнително полезно. Засища добре и не се преяжда. Дадените количества са идеални за две нормални порции.

Необходими продукти:

1/4 зелка

4 с.л. олио

1 глава лук

сол, черен, пушен и лют пипер

6 яйца

малко чубричка

някакво сирене по желание (не много)

Начин на приготвяне:

Зелето нарежете на тънки ивички, а лука наситнете. Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете лука и щом започне да позлатява, добавете и зелето. Гответе на умерен огън докато омекне хубаво. Овкусете с подправки - трябват си щедро.

Съветвам да разделите белтъците от жълтъците на яйцата. Така няма да стане прекалено сухо. Първо прибавете белтъците и бъркайте докато се запекат и станат напълно бели. След това изсипете и жълтъците и гответе докато леко се постегнат. Ако не обичате течен жълтък, можете да запечете хубаво. Но според мен с това се губи част от чара на ястието.

Изсипете докато е топло в две чинии. Отгоре можете да настържете кашкавал или да натрошите синьо сирене. Става божествено.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта