Регистрация

Немска шоколадова торта

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
27 Oct
|
Видяна:
791
Оцени рецептата

1/2 ч вряща вода

170 г шоколад

2 ч захар

1 ч масло, меко

4 жълтъка

1 ч.л. ванилия

2 1/4 ч универсално брашно или

2 1/2 ч самонабухващо брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

1 ч мътеница

4 белтъка, разбити на сняг

За кокосовата глазура с орехи:

3 жълтъка

1 ч кондензирано мляко

1 ч захар

1/2 ч масло

1 ч.л. ванилия

1 1/3 ч настърган кокос

1 ч орехи, нарязани

 

Загрейте фурната до 190ºС.

Намажете две тави с мазнина. Постелете с пергаментова хартия. Изсипете врялата вода върху шоколада, като се разбърква, докато шоколадът се разтопи; охладете. Разбийте на крем захарта и маргарина в голяма купа. Разбийте с жълтъците, един по един. Разбийте с шоколада и ванилията на ниска скорост. Смесете брашното, содата и солта. Добавете като редувате с мътеницата, като разбивате след всяко добавяне, докато тесто е гладко. Добавете разбитите на сняг белтъци. Разпределете тестото в подготвените съдове. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охладете за 10 минути. Обърнете върху решетка и оставете да се охладят напълно. Намажете с кокосовата глазура. За глазурата: Разбийте жълтъците и млякото в тенджера. Добавете захарта, маргарина и ванилията. Гответе на умерен огън за около 12 минути, като разбърквате. Добавете кокоса и орехите. Разбийте до гладкост.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта