Регистрация

Свински шишчета с ананас на скара

Автор:
yasen
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
991
Оцени рецептата

450 г обезкостена свинска плешка, нарязана на кубчета от по 5 см

3/4 ч фъстъчено масло

1/4 ч ябълков оцет

1 скилидка чесън, обелена / разполовена

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. италиански подправки, смесени

3 зелени чушки, средни, почистени от семената и нарязани на кубчета от по 5 см

1 консерва ананас на парчета (450 г)

 

1. Поставете свинското в неметална купа.

2. Смесете маслото, оцета, чесъна, солта и подправките много добре и изсипете върху месото. Покрива се с капак и се съхранява в хладилник за 4 или повече часа, за през нощта, ако е необходимо. Отцедете и заделете.

3. Набодете последователно кубчетата месо на метални шишове, като редувате с чушки и парчета ананас. Намажете с маринатата и сложете върху скарата или барбекюто, колкото е възможно по-далече едно от друго. Печете месото, като мажете с маринатата от време на време и преобръщате често, за 30 до 40 минути.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта