Регистрация

Задушени мачкани картофи

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
342
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г картофи (най-добре пресни и по-мънички, за да си ги готвите цели; иначе става и с големи стари, но трябва да ги нарежете на големи парчета)

50 мл олио

100 мл вода

1-2 клонки мащерка

4 скилидки чесън

китка копър

50 г масло

Начин на приговяне:

Измийте добре картофите. Обелете или остържете ципата. При нужда нарежете на големи парчета.

В тенджера сгорещете олиото и изсипете картофите. Захлупете с капака и раздрусайте, за да се намазнят добре от всички страни. Гответе няколко минути, като периодично разбърквате. Картофите трябва просто да се запечатат.

Налейте водата, добавете клонките мащерка (не се притеснявайте, ако нямате), захлупете с капака и оставете да се готвят докато водата изври на 90%.

Добавете масло или още малко мазнина. Поръсете със сол на вкус и с преса за мачкане на картофи леко ги понатиснете, колкто да се разпукат. Разбъркайте и гответе още няколко минути.

Добавете намачкания на паста чесън и нситнените листенца копър. Разбъркайте, махнете от огъня, но не вдигайте капака на тенджерата още 5-6 минути, за да отдъхне гозбата.

Сервирайте като бърз обяд за двама или гарнитура към месо.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта