Регистрация

Плескавици от телешка кайма

Автор:
bogdanova
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
296
Оцени рецептата

Тези плескавици приятелите ми наричат шницел, но месото е мляно, а не кълцано, затова смятам, че са по-скоро много плоски кюфтета. Идеални са за домашно направена плънка за сандвичи или просто да си ги хапнете за основно, поднесени с оризова или картофена гарнитура, както и със зеленчуци.

Възможно е първите пъти да ви се разпаднат докато оцелите точната дебелина на плескавицата и консистенцията на месната смес.

Необходими продукти:

500 г телешка кайма

1 яйце

4-5 с.л. галета

сол и черен пипер

50 мл барбекю сос

малко пушен пипер, ако имате

1 голяма глава лук

4 скилидки чесън

магданоз

2-3 с.л. олио за готвенето

Начин на приготвяне:

Каймата извадете на стайна температура, за да се отпусне за 20-30 минути. През това време наситнете лука, чесъна и магданоза. Добавете ги към сместа, ръснете подправки и сипете барбекю соса. Чукнете яйцето и забъркайте сместа. Добавяйте галета докато се повтвърди. Приберете в хладилник за 20-тина минути добре замесеното тесто от месо.

Застелете си тава с хартия за печене. Взимайте с мокри ръце от сместа и оформяйте плескавици колкото дланта си, като дебелината трябва да е около 3 см. Редете в тавата и приберете във фризера за 1 час.

Сгорещете съвсем малко количество мазнина в тиган. Взимайте замръзналата плескавица и печете в силно сгорещения съд двустранно докато хване апетитен загар. Ако в средата остава сурова, намалете огъня.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта