Регистрация

Картофена крем супа с яйца

Картофена крем супа с яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 13112

Пюрирана супа с белтъчни влакна и цели жълтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи или 6 малки картофа
  • 1 глава лук
  • връзка магданоз
  • 2 моркова
  • зехтин
  • кубче зеленчуков бульон или суха подправка със сол и зеленчуци
  • 4 яйца
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите и ги обелете. Нарежете ги на четвъртини и ги прехвърлете в тенджера с 1,5 л вода.

2. Прибавете към тях лука, нарязан на няколко парчета и морковите на кръгчета. Оставете да се вари за 15-20 мин.

3. Пасирайте зеленчуците с топлоустойчив пасатор или ги намачкайте на ръка с преса. Оставете ги да врат още 10 мин.

4. Прибавете бульона или сухата подправка и магданоза, нарязан на ситно. Разбъркайте и махнете супата от котлона.

5. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата, разбийте леко белтъците и ги изсипете в супата така, че да се пресекат. Разбийте ги бързо в супата, като прибавите и зехтин на вкус. Запазете жълтъците цели.

6. Внимателно изсипете жълтъците в супата и без да я разбърквате и върнете на котлона за още 3-4 мин.

7. Сервирайте всяка порция с варения жълтък в средата. Ястието изглежда доста атрактивно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (10)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта