Регистрация

Сладки сърчица с мармалад и белтъци

Сладки сърчица с мармалад и белтъци
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3967

Курабийки за любимите хора по домашна рецепта за тестени сладки с украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама брашно
  • 3 яйца
  • 200 г захар
  • 1 белтък
  • щипка сол
  • конфитюр, мармалад или течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта и след това добавете брашното. Постелете голяма тава с хартиено фолио и изсипете тестото вътре, като го оформите на тънък блат по цялото дъно. Ако се наложи - използвайте шпатула за заравняване. Печете 25-30 мин. на предварително загрята фурна без вентилатор.

2. Вече имате голяма бисквита. От фолиото за печене изрежете шаблон във формата на сърчице, а след това с негова помощ оформете сладките. Намажете ги с конфитюр или течен шоколад по желание.

3. Разбийте яйчения белтък с щипка сол на гъста пяна. Добавете няколко супени лъжици захар на вкус. С помощта на шприца очертайте външния контур на сладките.

4. Наредете ги в тава с хартиено фолио и печете за 40-45 мин. на 100 градуса.  

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта