Регистрация

Котлет от сьомга с пикантна паста

Котлет от сьомга с пикантна паста
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 27791

Печена сьомга на грил тиган с масло, чили сос и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако сте решили да приготвяте тази рецепта за човек, особено вещ в кулинарията, то по-добре се спрете на друг вариант, защото направата на тези филета от части се противопоставя на описаните правила за готвене на сьомга в учебниците. Ако обаче сте решили да впечатлите с вкусна храна, която да плени езиците на любимите хора, то изборът ви да сготвите именно опикантените парчета сьомга, е идеален. А и ще ви остане достатъчно време да обърнете внимание на външния си вид и да си починете.

Необходими продукти:

  • 2 котлета от сьомга
  • 25 г масло
  • 1 с.л. чили сос или лют сос
  • сокът от половин лимон
  • сол и черен пипер
  • щипка мащерка
  • зехтин за намазняване на тигана

Начин на приготвяне:

1. Измийте рибата със студена вода и подсушете с домакинска хартия. Така няма да потече слуз и кръв в процеса на готвене.

2. Обтрийте месото със сол и пипер и оставете настрана да поеме от подправките докато си направите соса.

3. В малък метален съд разтопете маслото на водна баня, добавете в него чилито, лимоновия сок, малко сол, пипер и мащерката.

4. Сгорещете грил или грил тиган. Във втория вариант добавете зехтин, предвиден за термична обработка. Нужно е съвсем малко.

5. На много силен огън сложете рибата да се готви от едната страна. Щом котлетът побелее след средата, значи е време да обърнете. Ще трябват около 3 до 4 минути най-много.

6. Веднага щом обърнете, намажете изпечената страна със сместа. Най-добре използвайте силиконова четка. След минута я намажете отново.

7. Когато рибата е готова и от другата страна, обърнете отново, като следите резките от грила така, че да поставите в обратен диагонал, за да се образуват апетитни ромбове. Сега мажете втората страна за 1 минута, после обърнете, за да се получи шарката отново, като пак намажете.

8. Ако ви е останало от сместа, намажете още веднъж рибата след изваждане от тигана. Лютият сос се запечатва по особено апетитен начин.

9. Поднесете със зелена салата, резен лимон и подходящо вино.

подлютена сьомга

 

печена сьомга с люта коричка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта