Регистрация

Пилешки ролета с бекон и маскарпоне

Пилешки ролета с бекон и маскарпоне
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4313

Рулца от пилешки гърди с гъбена плънка и беконова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки гърди без кожа
  • 8 лентички бекон
  • 200 грама сирене маскарпоне
  • 4 гъби печурки
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

В полиетиленов плик начукваме пилешките гърди. Наръсваме със сол и черен пипер. Нарязваме гъбите. На всяка една от пилешките гърди намазваме слой маскарпоне, нареждаме нарязаните гъби и завиваме на рулце. Около пилешкото месо завиваме две ленти бекон и защипваме с клечки за зъби, за да не се разпадне.

Готовите вече ролета нареждаме в предварително намазнена тавичка и печем на фурна, загрята на 250 градуса за около 35 минути.

Сервираме, като преди това сме отстранили клечките за зъби.

А после си сипваме и чаша хубаво вино към това неустоимо мезе!

Наздраве!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта