Регистрация

Наденички, гъби и яйца от пъдпъдъци

Наденички, гъби и яйца от пъдпъдъци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3351

Плато с колбаси, гъбени кошнички и зеленчукова украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 гр малки наденички
  • 10 гъби печурки  средно големи
  • 10 яйца от пъдпъдъци
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер на вкус
  • 1 стрък мащерка
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица разтопено масло
  • сол на вкус
  • 2 кисели краставички
  • 1 чаена лъжичка горчица

Начин на приготвяне:

Наденичките изпичаме в омазнена с малко олио тавичка във фурна на 180 градуса за 15-20 минути. Изваждаме и отцеждаме от мазнината с домакинска салфетка.

Отделяме пънчетата на гъбите и ги измиваме.

В тиган разтопяваме маслото и запържваме гъбите от двете страни за по 1 минута, колкото само да омекнат.

След това ги поставяме  в тавичка, поръсваме ги със сол, черен пипер и ситно нарязаната мащерка на вкус. Разпределяме по гъбките и счукания чесън. И във всяка една чукваме и по едно пъдпъдъче яйце.

Запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.

Сервираме гъбките и наденичките заедно с аранжировка от кисели краставички и капки горчица.

наденички на тиган с гъбки и яйчица

мезе за зимата с месо и гъби с яйца

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта