Регистрация

Бързи сандвичи за Хелоуин

Бързи сандвичи за Хелоуин
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 5128

Декорация на сандвичи за Вси Светии.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако очаквате гости за Хелоуин, пък особено ако ще събирате деца у дома си, няма как да не наблегнете на декорацията. Но изведнъж в натоварения делник се събира прекалено много работа – костюми, декори, сладкиши, основно, напитки. Ето как да излезете от положение, ако сте разбрали, че ще имате гости за Хелоуин и сте абсолютно неподготвени за ситуацията. Аз импровизирах, а веднага след това публикувам резултатите. Ето какво направих с подръчни материали от хладилника (не ям месо, затова нямам колбаси, но от кръглите саламчета ще станат страхотни личица).

Необходими продукти:

  • 1 фабрично нарязан хляб
  • голям буркан финосмляна лютеница
  • варени яйца или кръгчета пушено сирене или колбас на кръгчета
  • 1-2 опаковки топено сирене за мазане
  • черни маслини без костилки (това е много важно)
  • краставица, домат, айсберг или листа салата

Начин на приготвяне:

Ще пропусна да обяснявам как се мажат филии – това всеки го знае. Няма да описвам и как се режат продукти. Вместо това ще разкажа всяка от идеите си, а вие преценете коя ще ви свърши работа.

1. Кървави лица, скрити под листа. Това направих с долния пласт сандвичи, защото ги редя един върху друг. Тъй или иначе украсата отдолу би се развалила, затова реших да използвам тази идея като ефект. Пък и с мисълта да не се цапат горния ред сандвичи от долния. Взимам филия, първо я мажа с топено сирене. После разрязвам филията на две части – по-лесно е първо да се намаже, после да се раздели напречно на две по-малки. С нож за мазане бъркам в лютеницата и от връхчето правя две „кървави“ очи. Когато го поставя напречно – става уста. А отгоре лепя лист айсберг. Това наричам сандвич изненада – когато повдигнете листото салата, отдолу ви гледа разкървено лице. Колкото повече го натиснат сандвичите върху него, толкова повече кръвта се разтича. Но основната форма се запазва.

2. Паяци от маслини – оказва се по-бързо, отколкото изглежда. Взимате една маслина без костилка и я режете през средата надлъжно. Едната част е тялото на паяка, от дупенцето на другата правите глава, а останалото нарязвате напречно и се получават крачета. Сега вече можете да сложите паяка си върху намазана филия с лютеница или топено сирене, върху която сте сложили кръгче яйце, домат, салам или краставица, което имитира паяжина. Можете да сложите паяците директно върху намазаните филии. Ако е лютеница – изглежда все едно пъплят в локва кръв.

как се правят паяци от маслини

паячета от маслини

3. Призраци с кървави очи. Мажете филията с топено сирене, за да стане призрачна. Раделяте напречно ако има нужда и след това гребвате с малка лъжичка лютеница. Слагате две петна за очи. Разрязвате през средата напречно една маслина без костилка и забождате за зеница. От дупката на маслината ще изплува лютеница сякаш окото кърви. После натапяте острието на ножа за мазане в лютеницата и го отпечатвате за уста върху филията. Отпечатвайки го още пъти напречно, се получават имитации на разрези върху устата. Доста демонично.

сандвич за хелоуин с кървящи очи

Импровизирайте още с домати за кръв, можете да намажете горчица, за да имитира филия-тиква и след това да изрежете очи и уста от маслините. Можете да поставяте плочки сирена за основа на демони. Развихрете фантазията. Аз имах само половин час време за готвене и разполагах с почти празен хладилник, в който има предимно растителни продукти. Ако се развихрите – ще създадете шедьоври. А ако ги споделите на НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА, ще сме ви много благодарни.

интересни сандвичи за хелоуин

Екипът на kulinarno.bg ви пожелава демоничен и вкусен празник!

PS от редактора: Зная, че паяците имат 8 крака, а не 6, но... се редят по-трудно:)

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта