Регистрация

Кюфтета яхния с картофи

Кюфтета яхния с картофи
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 9948

Кюфтета с моркови, картофи, печурки и сос за потапяне на хлебче.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма
  • 1 кафена чашка ориз
  • 3-4 глави кромид лук
  • 2 средни моркова
  • 2 домата
  • 2-3 картофа
  • 3-4 гъби печурки
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • смлян черен пипер
  • олио
  • магданоз
  • чубрица
  • сол

Начин на приготвяне:

В тенджера слагаме олио и задушаваме лука и морковите, нарязани на дребно. След  това сипваме брашното, бъркаме докато леко се смени цвета му и слагаме и червения пипер. Щом леко закипи в мазнината, веднага доливаме около 1,5 литра вряла вода и я чакаме да кипне.

През това време си приготвяме кюфтетата. Каймата се омесва с ориза, черния пипер, чубрицата и се оформят кюфтета с големината на голям орех. Пускат се в кипящата вода. Яхнията се подправя със сол и след като отново кипне, котлона се намалява и ястието ври около 20 минути на по-тих огън.

След това добавяме нарязаните на едро картофи и гъбите и яхнията ври още около 20 минути. Следват наситнените домати, с които ястието къкри още 10 минути.

Ако яхнията е рядка, може да се добави още брашно, размито с малко студена вода. Ще трябва обаче и него да оставите да поври 10-тина минути.

След като е готово ястието, махнато вече от котлона, се добавя ситно нарязан магданоз на вкус.

Добър апетит!

кюфтета с ориз и сос с картофи

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
5
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous26-10-2014
Mnogo vkusno stana...Strahotno

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта