Хрупкаво пиле с кокос
Пържени пилешки хапки с панировка от кокосово брашно.
Необходими продукти:
- 2 бр пилешки гърди (пеперуда) без кожа
- 300 мл прясно мляко с висока масленост
- 1 яйце
- 2 супени лъжици брашно
- 3-4 супени лъжици галета
- 2 супени лъжици кокосови стърготини
- 100 мл олио за пържене
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Начукваме пилешките пеперуди през плик, за да не се разкъса месото или да се „разхвърчи“ из кухнята. Потапяме ги за около половин час в прясното мляко.
През това време разбиваме яйцето заедно с една супена лъжица мляко, а в друг съд смесваме галетата, черния пипер и кокосовите стърготини.
Изваждаме месото, оцеждаме го от млякото и последователно го обработваме – първо овалваме леко в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Изпържваме мръвчиците до златисто в загрятото олио. Поднасяме със зелена салата и лимон по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ