Брускети с бекон, домати и рукола
Препечени филийки с бекон и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 филии хляб или 16 филийки франзела (багета)
- 320 г бекон
- 1-2 домата
- 30 г рукола
- зехтин
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Покапете филийките със зехтин и ги запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. Трябва да придобият златен тен.
2. Доматите обелете и нарежете на кубчета.
3. Руколата измийте и отцедете от водата.
4. Нарежете бекона на филийки и запечете двустранно на сух тиган за по 2-3 минути от всяка страна.
5. Чесъна разполовете и намажете едната страна на всяка филийка с разполовена скилидка.
6. Сложете рукола, домати, после наредете месото и отгоре украсете с още листа рукола.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ