Регистрация

Карфиол на пара със сметанов сос

Карфиол на пара със сметанов сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 627

Розички от карфиол със сметанова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 200 мл сметана
  • 1/2 ч.л. горчица по желание
  • сол и бял пипер
  • китка пресен копър
  • 1-2 скилидки чесън по желание
  • 80 г сирене по желание (кашкавал, гауда, ементал или синьо сирене)

Начин на приготвяне:

1. Разделете карфиола на розички, измийте ги добре и ги сложете да се готвят в уред за готвене на пара или в тенджера с вода, върху която сте поставили метална пеперуда с дупки за готвене на пара. Гответе 20 минути след завиране на водата, а ако искате по-хрупкав карфиол, можете да махнете на 15-тата минута след кипването.

2. През това време изсипете в касерола сметаната и подгрейте. Добавете горчица и намачкан чесън по желание, рендосано жълто или натрошено синьо сирене по избор и разбъркайте докато се разтвори. Махнете от огъня и добавете наситнения пресен копър.

3. Подредете карфиолените съцветия в чинии и залейте с топлия сос. Украсете с копър и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта