Регистрация

Хрупкаво пиле с кокос

Хрупкаво пиле с кокос
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1994

Пържени пилешки хапки с панировка от кокосово брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр пилешки гърди (пеперуда) без кожа
  • 300 мл прясно мляко с висока масленост
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици брашно
  • 3-4 супени лъжици галета
  • 2 супени лъжици кокосови стърготини
  • 100 мл олио за пържене
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Начукваме пилешките пеперуди през  плик, за да не се разкъса месото или да се „разхвърчи“ из кухнята. Потапяме ги за около половин час в прясното мляко.

През това време разбиваме яйцето заедно с една супена лъжица мляко, а в друг съд смесваме галетата, черния пипер и кокосовите стърготини.

Изваждаме месото, оцеждаме го от млякото и последователно го обработваме – първо  овалваме леко в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Изпържваме мръвчиците до златисто в загрятото  олио. Поднасяме със зелена салата и лимон по желание.

пилешки хапки с кокосови стърготини

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта