Регистрация

Паста с домати и миди

Паста с домати и миди
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3049

Изкусителен микс от миди и макарони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г миди
  • 300 г макаронени изделия
  • 4 с. л. зехтин
  • 1/2 глава лук, ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън, смлян
  • 1 консерва домати
  • 1 ч. л. захар
  • 1 люта чушка, нарязана
  • 4 с.л. магданоз
  • прясно смлян черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • 50 г пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

1. Измийте мидите и изхвърлете отворените. Наредете ги върху цедка да изсъхнат.

2. Сгответе макаронените изделия „ал денте” както е указано на опаковката.

3. Загрейте зехтина в тиган, запържете лука, лютата чушка и чесъна за около 3 минути, след което добавете доматите. Подправете със захар, черен пипер и сол. Оставете на котлона докато се сгъсти.

4. Добавете пастата и разбъркайте добре.

5. Налейте 6 супени лъжици вода в отделен съд, поставете вътре мидите и ги варете докато се отворят, около 4 минути. Наредете ги върху цедка да изсъхнат и отстранете затворените миди.

6. Прехвърлете отворените миди в тигана и ги смесете с пастата.

7. Сервирайте ястието поръсено с магданоз и пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта