Регистрация

Оригинални виенски кифлички вместо козунак



Оригинални виенски кифлички вместо козунак
Трудно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 1793

Домашни кифлички с мармалад, шоколад или локум.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Защо не направим един различен козунак тази година? Вместо традиционния сладък хляб, може да се замесят кифлички и то не какви да е. В канала Готвене за начинаещи Миро показва как се прави виенска кифла, а според плънката можете да имате кифли с мармалад, кифли с шоколад или кифли с локум, които ухаят на ванилия и лимонови кори. Ето уникален празничен сладкиш или семейна закуска за почивните дни.

Първо в купа се пресява половин кг. брашно и към него се добавя 1 с.л. мая на прах, щипка сол, ванилия на богато и кората на един лимон. В отделна съдинка се изсипват 200 мл мляко, в които се разтварят 50 г захар и 1 с.л. с връх мед. Разбива се яйце и се добавя към мократа смес. Разтапят се и 80 г масло. Мокрите съставки се изсипват при сухите и с шпатула всичко се обединява в тесто. То се меси докато спре да лепне и се оставя да втаса за час.

Следва тестото да се премеси и да се раздели на 10 малки топчици. С това работата за деня приключва, защото топките трябва да прекарат една нощ в хладилник. После от тях се разточват блатове, които се намазват с избраната плънка. Завиват се кифлички - как точно се прави - гледайте във видеото на Миро. Оставят се да втасат отново, като се намазват с олио. После се мажат с разбито яйце и се пекат на 170 градуса с вентилатор в предварително загрята фурна.

А след изваждане можете да оцените предимството им пред козунаците и да се насладите на уникална домашна тестена закуска.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта