Регистрация

Крем маскарпоне с ягоди и бити белтъци



Крем маскарпоне с ягоди и бити белтъци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2264

Ягодов крем с маскарпоне и захарен сироп с ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.04.2018

Лесен десертен крем с бити белтъци, маскарпоне и ягоди, ухаещ на ванилия и лимон правят Лора и Стоян, давайки идея за бърз сладкиш при неочаквани гости. Направата отнема по-малко от половин час, а крайният резултат пленява с изисканост и неповторим вкус от традиционни сладкарски съчетания.

Първо правим захарен сироп като кипваме вода и разтваряме същото количество захар в нея. Ароматизираме с бурбонска ванилова захар. През това време разбиваме белтъци на сняг. Ако сте готови по-бързичко с разбиването, можете да си направите и ягодовия сос, като с блендера пюрирате ягоди със захар и след това ги прецедите. Готовия ягодов сироп се доовкусява с рендосани лимонови корички. Захарният сироп се изсипва при белтъците докато е горещ и при непрестанно бъркане с миксера се постига гъста твърда пяна.

В друга купа с миксер деликатно разбиваме сиренето маскарпоне. Изсипваме в него ягодовия сос и разбиваме отново. След това заменяме миксера с шпатула и добавяме битите белтъци. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Остава само да нарежем пресни ягоди на кубчета и да сглобим крема - пласт маскарпоне с белтъци, ред кубчета ягоди, пак маскарпоне, пак ягоди. На финала можете да боцнете и по листенце прясна мента, ако ви се намира или да рендосате малко шоколад за изящество. Украсата е според вкуса и наличните продукти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта