Регистрация

Панирана пикантна ледена риба

Панирана пикантна ледена риба
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4600

Пържени рибни филета с люта коричка и уникално вкусно месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Този вкусен и здравословен обитател на северния ледовит океан вече си проправя път и на българския рибен пазар, където търси място сред най-полезните видове, живеещи в солени води. Килограм от съвършено вкусното му месо струва максимум 15 лева в замразен вариант, а като плюсове могат да се изтъкнат освен апетитността и здравословността и факта, че няма нито люспи, нито кости. Да, ледената риба е хрущялна и ако е добре изпържена или разварена, можете да си я хрускате с все надлъжния хрущял, който е доста по-мек от този при филето от акула.

Необходими продукти:

  • 500 грама филе от ледена риба
  • 5 с.л. бяло брашно
  • 5 с.л. царевично брашно
  • ½ ч.л. лют пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 100 мл олио
  • резени лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Ако рибата е цяла, размразете и нарежете на напречни филета с дебелина от около 1,5-2 см.

2. Осолете хубаво и оставете настрана да попие солта.

3. Смесете двата вида брашно и червения пипер в найлонов плик и пуснете вътре филетата. С тръскане набрашнете хубаво рибата докато попие отвсякъде.

4. Сгорещете олиото и пържете на маслена баня до готовност.

5. Извадете върху домакинска хартия да се отцеди.

6. Сервирайте с пресни зеленчуци, резени лимон и хубаво вино или добре изстудена бира.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта