Регистрация

Десерт с круши и рикота

Десерт с круши и рикота
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1760

Крем от рикота с круши и бисквити.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 круши
  • 30 г масло
  • 1 ч.л. канела на прах
  • 3 с.л. захар
  • прясна мента
  • 50 г бисквити
  • 150-200 мл рикота
  • 1 с.л. пудра захар
  • ванилия
  • 50 г орехи

Начин на приготвяне:

1. Крушите обелете, почистете от неядливата сърцевина и нарежете на малки кубчета. Сгорещете маслото в тиган, изсипете крушите, добавете канелата и захарта и оставете да къкрят на умерен огън 7-8 минути. Овкусете с наситнени листенца мента.

2. Рикотата разбийте с ванилията и пудра захарта.

3. Смелете бисквитите в чопър, прехвърлете получения прах в купа и след това смелете и орехите.

4. Започнете да редите сладкиша щом съдържанието на тигана се поохлади. На първи пласт в стъклена чаша сложете от рикотата, след това поръсете пласт бисквитени трохи и заравнете с обратното на лъжица. Отгоре сложете част от крушовото сладко, после поръсете орехи и завършете с рикота. Укресете с листенца мента и друга декорация по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта