Бобена салата с царевица и чушки
Гарнитура с боб, печени чушки и царевица.
Необходими продукти:
- 600 г боб от консерва (можете да използвате 2-3 малки консерви с различен боб, за да стане салатата по-шарена; можете също и да си сварите домашен боб)
- 4-5 печени червени чушки
- 2 глави лук
- 4 с.л. олио
- 2 с.л. зехтин
- 3 стръка пресен лук
- 6 кисели краставички
- 100 г орехи
- 1 малка консерва царевица (125 грама)
- сол на вкус
- 1-2 с.л. оцет
- магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Отцедете боба от водата или соса на консервата и прехвърлете в купа. Същото направете и със сладката царевица. Към тях прибавете нарязаните на едро орехови ядки.
2. Нарежете киселите краставички на кубчета, а пресния лук на шайбички и добавете в ястието.
3. Чушките обелете, нарежете на парчета и изсипете в купата. По желание добавете наситнен пресен магданоз.
4. Лука нарежете на полумесеци, сгорещете олиото в тиган и запържете лука докато стане прозрачен и леко започне да покафенява. Махнете от огъня, подправете с оцет и залейте салатата.
5. Добавете сол на вкус (внимавайте, консервите може да са достатъчно солени), залейте със зехтина и разбъркайте.
6. Дръжте в хладилник до момента на сервирането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ