Регистрация

Чипс от печени картофи на фурна с подправки

Чипс от печени картофи на фурна с подправки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1095

Гарнитура от печени картофи с чесън, копър, магданоз и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • вода
  • 1 и 1/2 ч.л. сол
  • листата на /2 връзка магданоз
  • листата на 1/2 връзка копър
  • 1 ч.л. сух чесън - на гранули, може и на прах
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сос Табаско (ако имате)
  • лют пипер по желание
  • 100 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и разполовете. След това всяка половинка нарежете на още няколко парчета тип лодки.

2. Прехвърлете картофите в тенджера и залейте с вода. Добавете 1,5 ч.л. сол. Кипнете, намалете огъня на умерен и варете 5 минути.

3. Излейте водата хубаво и оставете картофите да се подсушат от топлината си за 3 минути както са си в тенджерата.

4. Поръсете върху тях наситнените листа копър и магданоз, 1 ч.л. сух чесън, 1/2 ч.л. сол, сос табаско или лют пипер. Залейте със зехтина и размешайте много добре с ръка. Ако се притеснявате - сложете ръкавица.

5. Прехвърлете картофите в голяма тава, застлана с хартия за печене. Разпределете ги така, че да не се докосват.

6. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна и запечете за 20 минути. После са готови за хапване.

7. Поднесете със сос за топкане по желание - майонезен, чеснов, млечен, доматен, барбекю, горчичен - каквото харесвате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта