Регистрация

Чийзкейк с карамел и орехи

Чийзкейк с карамел и орехи
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 10036

Домашен чийзкейк с карамелен топинг и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • микс за плънка за чийзкейк - готов или  да си го направите от 500 г сирене маскарпоне, 4 с.л. захар и 1 кофичка 400 мл заквасена сметана
  • 3/4 чаша масло, разтопено
  • 1/4 чаша захар на кристали
  • 2 с. л. вода
  • 2½ чаши студенo пълномаслено мляко
  • 1 чаша карамелен сос
  • 1 чаша орехи (американски орех), печени и нарязани
  • 1/2 чаша златисто кафява захар
  • 2 опаковки от любимите ви бисквити - натрошени

Начин на приготвяне:

1. Смесете 2-те опаковки натрошени бисквити, разтопеното масло, захарта и водата в голяма купа, до получаване на хомогенна смес. Отделете 1 чаша от сместа за топинг. Разпределете останалата част върху приготвена тава с отделящо се дъно, като я притискате към дъното (не допирайте сместа до стените на тавата).

2. Размесете 2-те опаковки чийзкейк пълнеж със студеното мляко в друга голяма купа. Разбийте сместа за 3 минути, докато стане гладка и плътна. Разпределете 1/2 чаша от карамела върху разбитата и готова смес за чийзкейк. Изсипете сместа за пълнежа върху бисквитения слой. Разбъркайте запазената част от натрошените бисквити с 1/4 чаша от карамела, орехите и кафявата захар, и с получената смес поръсете готовия  чийзкейк.

3. Оставете чийзкейка в хладилника за не по-малко от 5 часа, или докато се втвърди. Прокарайте нагрят нож по протежение на стените на тавата, за да го освободите от нея. След като го отделите напълно от тавата, го преместете в поднос и поръсете с останалата 1/4 чаша карамел. Сервирайте студен


Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта