Регистрация

Свинско със зеле и доматен сос

Свинско със зеле и доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 879

Зеле със свински хапки, лук, моркови и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 500 г свинско месо за готвене
  • 150 г лук - 1-2 глави
  • 150 г моркови
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. сладък пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 250 мл вода
  • 700 г зеле
  • копър за поднасяне

Начин на пеиготвяне:

1. Месото нарежете на хапки. Сипете 1 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие, сгорещете на умерен към силен огън и изсипете месцата. Гответе като обръщате 5-6 минути докато се запечатат от всички страни. Извадете в отделен съд.

2. Сипете в тигана от месото още 1 с.л. олио, добавете наситнения лук и гответе 2 минути. Прибавете нарязаните на лентички моркови, залейе с още 1 с.л. олио и бъркайте и гответе 4 минути.

3. Овкусете със солта, захарта, червения и черния пипер, добаете намачкания чесън и доматения концентрат и размешайте добре. Върнете месцата в тигана.

4. Сипете водата и сложете капак. Намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готви 10 минути.

5. През това време нарежете на тънки лентички зелето. След като изтекат 10-те минути, го прибавете и разбърквайте няколко минути докато се смеси с останалите компоненти на ястието.

6. Сложете отново капака и гответе още 15-20 минути на същата температура. Опитайте и ако прецените, че е готово, можете да сервирате.

7. По желание украсете с клонка копър или наситнени копърови листа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта