Регистрация

Пържени картофи с бекон и зеле

Пържени картофи с бекон и зеле
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 846

Задушено зеле с бекон и картофи на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г бекон
  • 800 г картофи
  • 1 ч.л. сол
  • 500 г зеле
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • пресен магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Бекона нарежете на лентички. Изсипете в голям тиган с незалепващо покритие и гответе и бъркайте на умерен огън докато се сгърчи и запече. Махнете тигана от огъня и извадете бекона с щипки. Мазнината му трябва да остане в съда.

2. Нарежете зелето на много тънки лентички. Ако имате ренде за зеле - още по-добре.

3. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета като за мусака.

4. Върнете тигана на огъня, усилете на максимум и щом мазнината от бекона се сгорещи, изсипете картофите вътре. Гответе на силен огън при периодично мешане 5 минути. Намалете огъня на умерен, овкусте с 1/2 ч.л. сол и гответе и бъркайте 2 минути.

5. Изсипете зелето при картофите, посолете с още 1/2 ч.л. сол и бъркайте няколко минути докато зелето намали обема си и се смеси с картофите. След това оставете на огъня за 5 минути като периодично размешвате.

6. Добавете намачканите скилидки чесън и черния пипер, бъркайте 2-3 минути и върнете бекона в ястието. Гответе на умерен огън докато картофите са напълно готови.

7. По желание при поднасяне поръсете с листенца пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта