Регистрация

Прясна пролетна салата с кисело мляко



Прясна пролетна салата с кисело мляко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1985

Обикновена салата с маруля, краставица, репички и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.05.2017

Традиционна зелена салата с добавка от кисело мляко и орехи показват Лора и Стоян, като правят типичното за пролетта предястие от една нарязана на лентички маруля, краставица на кубчета, репички за цвят и деликатна лютивина, пресен лук и нещо млако по-различно - листа див чесън, познати под името левурда. Тук Стоян Сейменски изнася бърз полезен урок по какво се различава левурда от момина сълза, тъй като листата на двете растения са доста еднакви, но момината сълза е отровна.

След това виждаме как зеленчуците се смесват, осоляват и поливат със студено пресован зехтин и се разпределят в чинийки. Ето салатата, която почти всички българи си хапват през пролетта. Само че водещите разнообразяват традицията като добавят лъжичка цедено кисело мляко и поръсват с орехи, които случайно се намират в кухнята.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта