Регистрация

Пица от стар хляб с яйца на тиган

Пица от стар хляб с яйца на тиган
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 905

Печен хляб с масло и яйчен сос, покрит с колбас, кашкавал и домати като пица. Пица с блат от хляб или пица на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г хляб, може и стар
  • 250 мл мляко
  • 4 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. куркума на прах, ако имате
  • 1 ч.л. универсална подправка, ако имате (тип вегетина - сушени зеленчуци със сол)
  • 2 с.л. майонеза + 1/2 ч.л. горчица
  • 10 г масло
  • 1 домат
  • листенца копър и/или магданоз
  • 120 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
  • 80 г колбас на тънки слайсове - прошуто, шунка, салам или друго по желание

Начин на приготвяне:

1. Хляба нарежете като за крутони.

2. Намажете дъното и стените на тиган с диаметър 26-28 см. с масло и изсипете крутоните вътре.

3. Разбийте в купа яйцата с млякото, куркумата, солта и универсалата подправка. Залейте със соса крутоните, натиснете ги, за да попият хубаво колкото е възможно повече от соса и включете котлона на умерен огън. Щом ястието зацвърчи, намалете леко огъня, сложете капак и оставете да се готви 6-7 минути.

4. През това време разбийте в купичка майонезата с горчицата. Нарежете на тънки кръгчета доматите, на тънки слайсове - колбаса и рендосайте кашкавала или избраното от вас сирене.

5. Вземете чиния и с нейна помощ обърнете получения хлебен омлет. Изсипете го в тигана внимателно, за да не се скъса с горната страна надолу. Изпечената страна, която сега е горна, намажете с майонезената смес. Положете отгоре слайсовете колбас, върху тях слайсове домати, после поръсете на дебел щедър пласт рендосания кашкавал и за финал сложете още няколко резена домат. Върнете капака и оставете да се готви 2-3 минути.

6. През това време наситнете листа копър и/или магданоз. Пресипете своеобразната пица в чиния и поръсете със зелените листанеца. Разрежете на 4 парчета и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта