Регистрация

Пилешка супа с печени чушки и домати



Пилешка супа с печени чушки и домати
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1001

Рецепта от Северозапада за супа с пиле и печени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешки супи се хапват във всяка точка на света, като всяка рецепта за супа с пилешко си има своите позитиви. А когато говорим за българска кухня, няма как да не се спрем в емблематичния Северозапад. Именно оттам е вдъхновена рецептата за супа на Миро от канала Готвене за начинаещи. Пилешкото окъкря в компанията на печени пиперки, лук и смлени пресни домати, опикантено от добавката на пукнати люти чушлета. А на финала се поднася с оцетен сос, за да има и кисела нотка.

Най-добре си вземете за тази супа само бутчета и крилца - те съдържат кожа и кокали, които правят бульона особено плътен, ароматен, вкусен и богат. С бяло месо не би станало. Чушките се почистват от семки и дръжки, доматите и лютите чушлета се цепват, за да не гръмнат и отиват заедно във фурната. След 8 минути доматите се вадят, а чушките остават за по 15 минути от страна, докато се изпекат хубаво.

Пилешкото се запържва двустранно в тенджера с олио, а после се добавя и лука, за да се жарне. Когато цялото пилешко, предвидено за супата, е готово, се събира в тенджерата, залива се с около 1-1,3 л вода и се оставя да се вари 40-тина минути. През това време доматите се обелват и се нарязват в купата на чопъра. Добавят се скилидки чесън и 2/3 от обелените печени чушки. Смила се на пюре, което не е задължително да бъде гладко. Останалите печени чушки се наситняват.

Пилешкото месо се вади от тенджерата и се накъсва на влакна. Кокалите се махат. Връща се обратно заедно с доматения сос, печените люти чушлета и чушките, подправя се със сол и пипер и се готви още 15 минути.

По желание можете да поднесете готовата супа с добавка от лют пипер, оцет и чесън като за шкембе чорба, както и с поръска от пресни листа магданоз. Хапвайте топла за сгряване и раздвижване на кръвта.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
2
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта