Регистрация

Меденки с канела и джинджифил

Меденки с канела и джинджифил
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4744

Вкусни медени човечета с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1 чаена чаша несолено, меко масло
  •   1 чаена чаша кафява захар
  •   1 яйце
  •   1 чаена чаша тъмна меласа (мед)
  •   2 супени лъжици ябълков оцет
  •   5 чаени чаши брашно
  •   2 чаени лъжици смлян джиндифил
  •   1 ½ ч.л. сода за хляб
  •   1 ¼ ч.л. канела
  •   1 ч.л. смлян карамфил
  •   ½ ч.л. сол

За глазурата:

  •   2 белтъка
  •   щипка лимонена киселина
  •   3 чаени чаши пресята пудра захар
  •   сладкарски бои

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцето, меласата и оцета.

2. Пресейте брашното, джинджифила, содата, канелата, карамфила и солата. Бавно добавяйте към разбитите масло и захар. Разделете тестото на 3 или 4 части, поръсете с брашно и увийте всяко във восъчна хартия. Оставете в хладилник поне за 3 часа.

3. Загрейте фурната на 190 градуса. На набрашнена повърхност разточете тестото на лист с дебелина 5-6мм, и с помощта на формичка за сладки изрежете като човечета.

4. Застелете тава с хартия за печене и подредете сладките на около 2 см една от друга. Печете от 6 до 8 минути. Готовите сладки преместете върху решетка за охлаждане. Правете нови сладки с остатъците от тесто, докато го използвате изцяло.

5. Ако ще правите декорация, нарисувайте сладките с глазурата, поставена в шприц или сладкарски пош. Оставете глазурата, за да се охлади напълно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта