Регистрация

Как се готви пиле в мляко

Как се готви пиле в мляко
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 922

Пиле в тенджера с млечен сос, подправки и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • сол и пипер
  • 50 г масло
  • 10 скилидки чесън
  • кората на 1 лимон (БИО лимон, за да е с ядлива кора)
  • листа салвия
  • 600-700 мл мляко

Начин на приготвяне:

1. Пилето обтрийте добре вътрешно и външно със сол и пипер.

2. Сгорещете маслото в тенджера, която има капак. След това запечатайте пилето първо с гърба, а после и с гърдите в разтопеното и цвъркащо масло.

2. Добавете салвията, нарязаните на 2-3 парчета скилидки чесън и лимоновата кора. Залейте с млякото. То трябва да покрива птицата на 2/3. Ако трябва, добавете още мляко. Пилето трябва да е полегнало с гърдите надолу.

3. Сложете капака, намалете огъня на 190 градуса и оставете да къкри 1:30 часа. След това извадете пилето и разпределете в порции. Полейте с част от соса на готвенето. Връзва се идеално с гарнитура от печени картофи или картофено пюре, което също можете да обогатите с млечния сос.

Ако искате да видите как точно се прави - гледайте видеото ТУК!

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта