Регистрация

Пита с бакла

Пита с бакла
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3146

Пшеничен домашен хляб със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 180 гр. пшенично брашно
  • 60 гр. студено масло, нарязано на резени
  • 5-6 с. л. разбито кисело мляко или кефир

За пълнежа:

  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • 1 оранжева чушка (камба), нарязана на кубчета
  • 1 чаша бакла, варена, само зърната (без шушулките)
  • 2 яйца, разбити
  • 200 мл кисело мляко
  • 1/2 чаша настъргано сирене
  • 4 супени лъжици листа от босилек, нарязани на ситно
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 с. л. олио

Начин на приготвяне:

1. Замесете брашното с масло, до получаване на хомогенна смес – не бива да остават големи парчета масло.

2. Добавете разбитото кисело мяко или кефира и замесете тестото. Не удължавайте твърде много процеса на месене, защото прекалено силната топлина, която се отделя от ръцете ви, може да развали тестото.

3. Сложете в хладилника за минимум 30 минути.

4. Междувременно, сгорещете олио и запържете лука и чушката за няколко минути. Отстранете от котлона и оставете да изстине.

5. Смесете киселото мляко, сиренето, яйцата, босилека и черния пипер.

6. Извадете тестото от хладилника, разточете го и поставете в тава за печене.

7. Печете 15 минути в предварително загрята на 180 °С фурна.

8. Извадете тестото от фурната, подредете отгоре зеленчуците и накрая изсипете сместа от яйцата и киселото мляко.

9. Върнете във фурната и печете около 25 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта