Регистрация

Риба с картофи и нахут в доматен сос

Риба с картофи и нахут в доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1081

Рагу от риба по испански, подобно на паеля или рибна яхния.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 500 г картофи
  • 3 с.л. рибен сос (ако имате)
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 1/2-1/3 ч.л. лют пипер (може да пропуснете)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 400 мл консерва домати в доматен сос
  • 125 мл вода
  • 1 с.л. захар
  • 500 г рибно филе без кости (може да опитвате с всякакви видове филетирана бяла риба или друга риба по избор)
  • 300 г нахут от консерва
  • кората на 1 лимон (потърсете си лимон с ядлива кора)
  • 3 скилидки чесън
  • скариди или наденички по избор - около 200 г
  • сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, а картофите обелете и нарежете на малки кубчета.

2. Сгорещете 2 с.л. в тиган и запържете лука за 2-3 минути на умерен огън. Добавете картофите и гответе и бъркайте 5 минути.

3. Овкусете с рибен сос, сол, червен, черен и лют пипер и размешайте. След минута налейте консервата домати и водата и изчакайте да заври. Разбъркайте хубаво и сложете капак. Оставете да се готви 30 минути като намалите огъня на слаб към умерен.

4. Рибното филе нарежете на едри парчета - по около 4 в порция. Почистете скаридите, ако са с вена. Ако пък ще ползвате наденичка, нарежете на кръгчета.

5. Добавете захарта в ястието след като е изтекъл половин час къкрене. Разбъркайте и вкарайте парчетата риба вътре. Отгоре залейте с нахута от консерва, рендосайте лимоновата кора, намачкайте чесъна и размешайте отново. Подредете скаридите или резените наденица, изстискайте лимоновия сок и без да бъркате повече сложете капака.

6. След 7 минути ястието е готово. Опитайте парче риба, за да сте сигурни. Поръсете с листа магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта